Bayrampaşa Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Enerji A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” (SECAP) tanıtımı Bayrampaşa’da yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hasan Mutlu, “İklim değişikliği sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın ortak sorunu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için birlik olup el ele vermemiz gerekiyor” dedi.
Bayrampaşa’da iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” (SECAP) tanıtım toplantısı ilçedeki bir otelde gerçekleştirildi.
Bayrampaşa Belediyesi ve İBB İstanbul Enerji A.Ş. iş birliği ile düzenlenen toplantının ardından, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ve İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın tarafından iklim değişikliğine ve enerji tüketiminin azaltılmasına ilişkin ortak mücadele protokolü imzalandı.
SECAP ile Bayrampaşa’da iklim değişikliğiyle mücadelenin başarıyla sürdürülmesi, enerji verimliliğinin arttırılması ve 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarının azaltılması hedefleniyor.
“TÜM SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hasan Mutlu, iklim değişikliğinin dünyanın ortak sorunu olduğuna dikkat çekti. Başkan Mutlu, “Yaşamak için dünyamızdan başka dünyamız yok. İklim değişikliği sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın ortak sorunu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ertelemeden, ötelemeden 7’den 70’e el ele vererek dünyamızı daha yaşanabilir kılmamız gerekiyor. Sevgili çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras doğası ve iklimi bozulmamış, yeşili yok edilmemiş bir dünyadır. Biz, iklim değişikliği ile mücadelede ve enerji tüketiminin azaltılması noktasında Bayrampaşa Belediyesi olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.
“Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” tanıtım toplantısına Başkan Hasan Mutlu’nun yanı sıra İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam, Bayrampaşa belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.